Strijdvaardige Antwerp Ladies 2 sets lang in ’t spoor van sterke leider Asterix

19-11-2017 – De Antwerp Ladies hebben gisteravond 2 sets lang kunnen meestrijden met de Yellow Tigers van Asterix Avo Beveren. Asterix was op volle sterkte naar de Arena afgezakt. Met kapitein Celine Van Gestel & een sterke Jodie Guilliams op de hoek, de ervaren spelverdeelster Jasmien Biebauw en met de 3 boomlange middenspeelsters Van Avermaet, Lemmens & Janssens in een driehoek koos interim-coach Vansnick voor een indrukwekkende starting 6.

’t Was dan ook even slikken voor de thuisploeg die meteen tegen een achterstand aanliep en even moest wennen aan het snelle aanvalsspel van Beveren. Set 1 ging dan ook vlot naar de landskampioen (16-25). Britt Ruysschaert & co hadden zich echter in de match geknokt en dat bleek in set 2, waarin THUISMAKERS INTERFREIGHT Antwerp nu steeds beter meedraaide met de Yellow Tigers aan de overzijde van het net. Jitse Verbinnen haalde enkele keren sterk uit en ook captain Coppens in het midden (1 van de 4 ex-Asterix speelster bij Antwerp) toonde haar mogelijkheden aan het net. Tot 21-21 ging het erg spannend & boeiend gelijk op en het geloof in die eer reddende setwinst groeide in de Antwerpse tribunes. Toch waren het de ervaren kampioenen met lefty Jodie Guilliams als favoriete ‘afmaker’ die de 2de set alsnog naar zich toe trokken: 22-25.

In set 3 kreeg dan een bedrijvige Lore Simons de kans om zich te tonen op de plaats van een ‘bleke’ Valencic. Opnieuw verraste Antwerp met fris spel en bleef in het spoor van Beveren. Tot de 20 konden Van den Vonder & co meestrijden, maar dan duwden de Asterix-girls nog eens op het gaspedaal en kraakten de moedige Ladies: 19-25 en een al bij al logische 0-3 zege voor Asterix AVO Beveren, dat vandaag opnieuw aan de bak mag in eigen huis voor de topper tegen Oudegem.

Onze Ladies krijgen volgende week in eigen huis (zaterdag 25/11, 20u30) de kans om tegen de Brusselse hekkensluiter Barbar Girls de mooie top-6 plaats in de Liga A dames vast te houden.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email