Sterke Antwerp Ladies zetten voet naast leider Asterix AVO Beveren

11-02-2018 – De Antwerp Ladies van Cristina Moga hebben gisteravond getoond dat ze niet voor niets in de top-5 staan. Met fris en gedurfd volley moest leider Asterix AVO Beveren 3x tot het uiterste gaan om de overwinning binnen te halen. OK Asterix had de avond ervoor ook al ’n best wel zware wedstrijd achter de kiezen in en tegen achtervolger Oudegem (volgende week de tegenstander in de Cup Finals in het Sportpaleis), maar in eigen huis trad coach Gerd VdB toch met zijn typeploeg aan, met Lemmens-Van Avermaet in het midden, Van Gestel-Guilliams op de hoeken en de Amerikaanse Schirmer op de hoofdaanval in kruis met Biebauw. Maar THUISMAKERS INTERFREIGHT Antwerp (ook met de gekende typeploeg: Lisa VdV in kruis met Jitse Verbinnen, Coppens-Coppens in het midden, Valencic-Ruysschaert op de hoek en Thielemans op de libero) was dus niet onder de indruk en ging écht voluit. 34-32 (jawel!) werd het in set 1, er werd geknokt voor élk punt aan beide zijden van het net, met best wel mooi rally-volley van niveau. Knap, Ladies. Jullie bewezen gisteravond het potentieel van deze groep, van het traject dat Moga met jullie aflegt. Wordt vervolgd !

Het nipte verlies van set 1 deed de deur niet toe, nee Antwerp bleef aanklampen en goed meespelen met de leiders die nog 1 punt (2 sets) nodig hadden voor de mathematische zekerheid omtrent plaats 1 in de reguliere competitie. En Asterix kreeg dat punt na… 26-24. Ja cadeau kregen ze het niet van Coppens & co.

Decompressie wellicht bij de thuisploeg in set 3 waar Antwerp meteen 1-8 wegfietste en de set al bij al vlot binnenhaalde met 19-25! 2-1. Asterix herpakte zich in set 4, maar de Antwerp Ladies (onder impuls van een sterke Valencic en een goed ingekomen Gaens) knokten alsnog terug en dwongen de thuisploeg nog tot het uiterste. Het waren de “guts” van de Amerikaanse Schirmer die in het slot van de match de Oost-Vlaamse meisjes over de streep sleurde: 25-23 en 3-1 voor Asterix AVO Beveren. Sterke teamprestatie dus van Antwerp, dat nog steeds mooi 5de blijft in de rangschikking en nu dus 2 weekends ‘rust’ krijgt wegens de EuroMillions Cup Finals in het Antwerpse Sportpaleis op 18/02 en de FF-wedstrijd van Barbar Girls op 25/02. Op zaterdag 03/03 komen de Antwerp Ladies terug aan de bak voor de topper tegen het Servisch getinte Richa Michelbeke in de eigen Arena! BE THERE!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email