Propaganda voor Antwerps volleybal: duidelijke winst voor CALLANT Ladies, nipt verlies voor mannen

05-03-2017 – De Antwerpse volleyfans werden gisteren op hun wenken bediend: de CALLANT Ladies versloegen Michelbeke met duidelijke 3-0 cijfers, hun mannelijke collega’s gingen jammer genoeg nipt onderuit tegen Aalst na een zinderende vijfsetter. Hoedanook een duo-avond die smaakt naar meer!

Na de pijnlijke midweeknederlaag tegen Yvoir rechtten de CALLANT Ladies gisteren de rug. Met kapitein Van den Branden op de libero ging het aanvankelijk gelijkopgaand (22-22) maar een blok gevolgd door een netservice van Jitse Verbinnen zorgden voor de bevrijdende openingswinst. Ondanks stevig weerwerk van middenmoter Michelbeke namen de troepen van coach Moga de match in handen en bleven ze knokken voor elk punt tot groot jolijt van de Viking-fans. Met name Coppens teisterde het bezoekende achterveld zodat de duidelijke 3-0 cijfers op het bord prijkten. De kloof met As blijft aanzienlijk, maar als binnen 2 weken de thuismatch tegen diezelfde Limburgers winnend kan afgesloten worden, is er nog veel mogelijk. Keep on fighting Ladies!

Nadien was het de beurt aan de CALLANT boys die de play-offs startten met een thuismatch tegen outsider Lindemans Aalst. En de bezoekers schoten furieus uit de startblokken, leidden voortdurend in de openingsset die ze dan ook verdiend binnenhaalden (21-25). Bij 1-4 in deel twee leek een doemscenario in de maak, maar een sterke Jente De Vries bedankte het vertrouwen van trainer Dardenne voor zijn basisplaats en met knap blok- en verdedigingswerk ging de thuisploeg op en over de ontredderde Oost-Vlamingen (25-17). Walker ontbond even zijn duivels in de aanvang van set drie (11-19) maar opnieuw De Vries en knap blokwerk zorgden voor de aansluiting bij 22-23. Een jammerlijke receptiefout zorgde voor de ontnuchtering (22-25). Moet het nog gezegd? Deze ploeg legt zich nooit neer bij de feiten en dat was gisteren niet anders. Een 3-9 achterstand werd in een zinderende Arenahal weggewerkt en kapitein Cox himself sleepte met blok nummer zoveel (de Antwerpse supporters mogen met hun inkomkaart een dikverdiende Giant gaan afhalen bij Quick!) een tiebreak uit de brand. Die leek na 4-10 vlot naar Depestele en zijn  maats te gaan, maar eens te meer knokten onze CALLANT Vikings zich terug en bij 13-13 was alles te herdoen. Een spijtige receptiemisser gevolgd door een slipper van setter Toobal zorgde voor een abrupt en onterecht einde van een zinderende partij (13-15).

Gemengde gevoelens dus maar hoedanook propaganda voor het Antwerps volleybal en hopelijk een voorbode van meer leuks. Volgend weekeinde staan beide ploegen voor een uitmatch (de Ladies naar Charleroi, de mannen naar Menen), de week nadien staat er opnieuw een duomatch op het programma met Ladies-As en de CALLANT-mannen tegen Haasrode Leuven. Boek nu jullie zitje alvast voor deze nieuwe topaffiches!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone