Pijnlijke thuisnederlaag voor CALLANT Antwerpen tegen Prefaxis Menen

15-04-2017 – In de strijd voor de vierde plaats deed CALLANT Antwerpen gisteren een erg slechte zaak. Tegen rechtstreeks concurrent Menen gingen Cox en co immers met 1-3 onderuit waardoor de West-Vlamingen over de rood-witten springen in het klassement.

De inzet van het duel vooraf was duidelijk: als de CALLANT-troepen de winst thuis konden houden, leken ze goed op weg naar de vierde plaats in deze play-offs. Maar die boodschap kwam blijkbaar niet over bij de thuisploeg. Wel integendeel, het waren de bezoekers die vrank en vrij acteerden, met stevige services uitpakten en de Antwerpse receptie onder druk zetten. Zelf was de opslagdruk quasi onbestaande waardoor oude bekende Depovere naar hartelust het spel kon verdelen en met name Gorski en Sarnecki voor de nodige punten zorgden. Gevolg: een verdiende 0-2 voorsprong voor Menen (2 x 19-25) en het zag er echt niet goed uit bij een lusteloos acterend Antwerpen.

Coach Dardenne gokte en bracht zijn volledige bank in stelling – buiten de geblesseerde Powell. En kijk, plots sloeg de motor aan. De receptie kwam nu beter aan waardoor de ingevallen Van Heyste middenaanvallers Sinkkonen en Ahremark beter kon bedienen terwijl op de hoeken Krastinns en Cox ook voor de nodige punten zorgden. Resultaat: 25-18 en weer hoop in de Antwerpse rangen.

Deel vier ging het lange tijd op en af met steeds wisselende kansen en de spanning was te snijden. Bij 21-19, na twee opeenvolgende outballen van Gorski, reikten de CALLANT-boys naar een tiebreak maar diezelfde Gorski zorgde met twee aces – waarvan één met dank aan de scheids – voor 22-23. In een zinderend slot zorgde Jolan voor een eerste setbal (24-23), maar een blok op onze aanvoerder leverde de bezoekers dan weer een eerste wedstrijdbal op bij 24-25. Een sterke Krastinns zorgde voor 26-25 en 27-26, maar twee aanvallende fouten van onze Fin – alhoewel, was die laatste bal niet geraakt door het blok scheids? – zorgden voor de ontnuchtering en pijnlijke 1-3 nederlaag (27-29).

Na een makke start herpakte CALLANT Antwerpen zich knap onder impuls van de invallers, maar de bezoekers gingen met de drie punten naar huis en staan dus momenteel op plek vier met 1 punt voorsprong op onze jongens. Die moeten dan ook volop aan de bak in de drie resterende matchen, om te beginnen donderdag op bezoek bij hekkensluiter Haasrode Leuven. Dan volgen nog twee thuisduels tegen de vermoedelijke finalisten Maaseik (zaterdag) en Roeselare (dinsdag 25 april). Viking-fans, we hebben jullie steun nu meer dan ooit nodig dus ga nog enkele keren mee voluit!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone