Oxaco BVC Antwerpen

Topvolley CALLANT Antwerpen werkt in de stad Antwerpen inzake jeugdwerking nauwgezet samen met Oxaco BVC Antwerpen. Oxaco BVC Antwerpen is opgericht in 1958 en heeft haar wortels in het Xaverius-college te Borgerhout. Deze traditieclub met als thuisbasis het Capenberg Oxaco Center te Boechout is een vaste waarde in het Vlaamse volleyballandschap.

oxaco-bvc-antwerpen

Met terechte trots kan Oxaco BVC Antwerpen zich in 2016 een “5 sterren” gouden jeugdclub noemen, meer zelfs, onze Antwerpse jeugdvolleyclub pronkt op een toch wel knappe eerste plaats in de ranking van het VVB Jeugdsportfonds. Dit is een initiatief van de Vlaamse Volleybalbond, Bloso en Sport Vlaanderen, waarmee jeugdclubs gestimuleerd worden om hun jeugdwerking kwalitatief uit te bouwen.

Naast een jeugdbeleidsplan, een technische leerlijn en een jeugdcharter, wordt er gekeken naar het sporttechnisch kader van elke club (aantal A-trainers, jeugdcoördinator…) en ook naar de actieve ledenwerving. Vooral op dit laatste luik scoorde Oxaco BVC A’pen de afgelopen 2 seizoenen érg sterk. In samenwerking met Topvolley CALLANT Antwerpen zijn de rekruteringsinitiatieven, Volley@School en Start2Volley een groot succes. Deze initiatieven vinden plaats in de Antwerpse districten Borgerhout, Deurne en Antwerpen en de randgemeenten Boechout en Hove. Het resulteerde in een enorme instroom van nieuwe volleyballertjes in de club.

De samenwerking met “grote broer” Topvolley CALLANT Antwerpen zorgt voor een niet te onderschatte positieve stimulans in de jeugdwerking van de club. Topvolley A’pen & Oxaco BVC A’pen zijn 100% compatibel en hebben elkaar ook nodig. Want de jeugd is de toekomst, de motor van een club die vers bloed laat pompen door de aderen van onze vereniging. En jongeren hebben idolen nodig om naar op te kijken, om van te leren, om van te dromen … Met plezier zitten de jonge spelertjes van Oxaco BVC A’pen vaak in de Arena van Deurne om naar “de groten” te komen kijken.

De samenwerking gaat intussen ook verder dan alleen de acties Volley@School en Start2Volley. Met de generatie U13-U15 boys zijn we voor het seizoen 2016-2017 met een ambitieus initiatief gestart. De talenten van deze leeftijdscategorie werden in de Antwerpse regio bij elkaar gebracht om in de “Topvolley Jeugd Antwerpen”-selectie volop te werken aan hun volleybalontwikkeling. Hieronder ook de zonen van ex-Antwerp iconen Joosen en Van Looy wat de link met Topvolley CALLANT Antwerpen nog meer in de verf zet. En dit onder het motto “be now what you want to be later”, het is nu als je nog jong bent, dat bepaald wordt of je al dan niet een topspeler wordt.

Met ex-international en ex-Topvolley CALLANT Antwerpen trainer Geert Verreth staat voor deze generatie een toptrainer aan het roer en kiezen we volop voor een topsport jeugdopleiding in Antwerpen. Samen met de gedreven en deskundige trainers van Oxaco BVC Antwerpen wordt gewerkt aan de topsportpiramide van Topvolley CALLANT Antwerpen. We zijn dan ook verheugd dat we met Port of Antwerp, Cronos en SD Worx 3 bedrijven hebben gevonden die in ons project geloven en bereid zijn om het Topvolley Jeugd Antwerpen-traject van Oxaco BVC Antwerpen financieel mogelijk te maken.

Onze volgende stap is ook bij de meisjes een jonge generatie binnen Topvolley Jeugd Antwerpen de kans te geven zich als topsporter te ontwikkelen. Dit als jeugdopleidingsproject van de CALALNT Antwerp Ladies. Dit is een logische ontwikkeling gezien het enorme aantal volleyballende meisjes in Vlaanderen. We willen ons echter niet vergalopperen en doen dit stap voor stap. Oxaco BVC A’pen is immers een erg gezonde club, met een duidelijke visie richting de toekomst, waarbij samenwerking met Topvolley CALLANT Antwerpen in de bestaande koepelstructuur de juiste weg lijkt. Zo behoudt Oxaco BVC Antwerpen zijn ‘eigenheid’ als Antwerpse traditieclub en bekleedt ze ook een belangrijke plaats binnen de topsportpiramide. Wel is het zaak van meer en meer die overkoepelende Antwerpse volley-indentiteit te creëren waarmee iedereen in Groot Antwerpen zich kan identificeren, iets met rood-wit uiteraard, maar ook een streep groen…

Bezoek hier de website van Oxaco BVC Antwerpen.

Contactgegevens Oxaco BVC Antwerpen & Topvolley Jeugd Antwerpen-project:

Werner VLEUGELS, voorzitter Oxaco BVC Antwerpen

Erik VLEUGELS, jeugdcoördinator Oxaco BVC Antwerpen – verantwoordelijke Volley@School-Start2Volley

– 0478 62 53 47

Gunter MARISSEN, coördinator Topvolley Jeugd Antwerpen project

– 0496 25 82 10

Geert VERRETH, trainer Topvolley Jeugd Antwerpen U13-U15 boys

– 0478 33 13 47

Bob JANSSENS, lesgever Volley@School

– 0474 68 41 00

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email