Maritieme bedrijven Portmade, Interfreight Antwerp en Fresh Connection/Fresh Warehousing zetten mee schouders onder Topvolley Antwerpen 2.0

16-06-2017 – De voorbije weken werd er heel hard gewerkt achter de schermen bij Topvolley Antwerpen. De club, die al enkele jaren de financiële gevolgen draagt van een te steile en ambitieuze groei sinds de verhuis naar de Arena in 2011, was (ondanks een herstelplan opgestart in 2014) opnieuw in acute cashflowproblemen gekomen. Zo erg zelfs dat die op een bepaald moment het voortbestaan van de club in gevaar brachten. De noodkreet op ATV na de gewonnen topper tegen Maaseik in de PO’s ging door merg en been bij vele kijkers en bracht een en ander in beweging.

De stad Antwerpen werkte kort daarop in overleg met de club een definitief reddingsplan uit, met strikte voorwaarden waaronder een grondige reorganisatie met een nieuw bestuur en dito management team, een strikte sanering van de uitgavenstructuur die op de voet gevolgd wordt door de stad. Langs deze weg willen wij de stad, de burgemeester en het schepencollege oprecht bedanken voor deze kans om het volley in Antwerpen een toekomst te geven.

De inbreng van het nodige privékapitaal (140.000 euro) is uiteraard ook cruciaal geweest in het hele ongoing herstelproces. Met grote dankbaarheid kunnen we dan ook melden dat de maritieme bedrijven Portmade, Interfreight Antwerp en Fresh Connection/Fresh Warehousing mee hun schouders onder de wederopbouw van Topvolley Antwerpen 2.0 zetten, in eerste instantie als aandeelhouder en bestuurder in de cvba-so Antwerp Volley Invest, maar ook als sponsor voor het nieuwe seizoen 2017-2018.

Harry de Koning (Fresh Connection/Fresh Warehousing), Guio Veraart (Portmade) en Koen Verbiest (Interfreight Antwerp) (op de foto vlnr) volgen zo het voorbeeld van haven-collega Walter Van Mechelen (Gosselin Logistics) die vanuit de cvba-so Antwerp Volley Invest de uitbouw van de Business Club Topvolley CALLANT Antwerpen (BCTA) in beweging bracht. Van Mechelen blijft ook nu loyaal aandeelhouder van de cvba-so AVI.

In de komende weken zal er verder minutieus getimmerd worden aan de opzet van een performante organisatie voor Topvolley Antwerpen 2.0, met een duidelijke focus op de uitbouw van een sterke business club, en zullen we met een realistisch budget de competitie 2017-2018 aanvatten, zowel bij de heren in de EuroMillions Volley League als bij de dames in de Liga A.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone