Impressive Antwerp Ladies zetten deur naar PO2-finales op een kier na stuntzege tegen Oostende !

12-04-2018 – We haalden de wierook & de superlatieven nog niet zo vaak boven na een erg degelijk parcours van onze Antwerp Ladies, die in de reguliere competitie een mooie top-6 plaats behaald hadden. Seizoen geslaagd zeg je dan en je start met voorzichtige ambities aan de poule van PO2, waarin je na een 3-0 nederlaag bij het sterke en vooral ambitieuze en Europees volley ambiërende Oostende verwacht met de 2de plaats in de poule tevreden te moeten zijn. Maar kijk, wat onze Ladies gisteravond op het parket brachten, was op zijn zachts gesteld “impressive”. Tijd om die wierook toch even boven te halen na een major team performance van THUISMAKERS INTERFREIGHT Antwerp die Oostende in de wellicht alles beslissende match naar huis stuurden met een droge 3-0 (25-21, 25-17 en 25-16).

Met als speerpunt gisteravond Jitse “boem boem” Verbinnen, onze stille & bescheiden hoofdaanvalster die zich de voorbije 2 seizoenen ontpopte tot een ware killer met een fameuze hamer/schouder. Respect voor deze dame als je volgend seizoen bij Oostende speelt en dan toch dit neerzet tegen je toekomstige team. Sport pur sang en 100% eerlijk gespeeld! Jitse hamerde de bal op de Arena-vloer vanop 2, vanop 1 en in de pipe!

En wat gezegd van spelverdeelster Lisa Van den Vonder, nog zo’n allround talent, dat 2j geleden vanuit Asterix naar “den Antwerp” kwam en “spelverdeelster ging worden want ze had dat wel in zich”. En kijk na 2j 100% (!) spelen staat Lisa ons inzien mee bij de top van de Belgische speelsters! Ze verdeelt en “speelt” zo natuurlijk! She’s got it! Go girl! De flair en de rust waarmee ze gisteren en eigenlijk al wéken verdeelt, toont de enorme weg die deze dame heeft afgelegd met Moga aan haar zijde.

Gisteravond was de match zeer spannend en gelijk op begonnen, met uiteraard weer Nina Coolman & Lise De Valkeneer als power ladies bij Oostende. Maar Antwerp, met de Brittjes in het achterveld en een efficiënte Valencic, vingen alles goed op en prikten zelf op de juiste momenten terug. De Coppens sisters deden blokkerend regelmatig de deur op slot. We kregen écht wel mooi volley met spannende rally’s te zien in de Arena van Deurne-Zuid. Zo’n 250 toeschouwers, de tv-camera’s erbij… Antwerp duwde op het gaspedaal en na winst in set 1, kraakten de meisjes van Oostende in sets 2 en 3.

We gaan nu (nog) niet het hele rijtje afgaan met onze wierook, want it ain’t over yet! Cristina Moga, architecte van het Antwerp Ladies succes, weet als geen ander dat de buit nog niet binnen is. Nu zondag in het verre West-Vlaanderen bij B&W C. Lendelede wacht nog ’n lastige laatste verplaatsing. Succes daar meiden! Bij winst speelt THUISMAKERS INTERFREIGHT Antwerp de PO2-finales tegen Datovoc Tongeren in het weekend van 21-22 april (heen & terug). De exacte speeldata volgen na kwalificatie voor de PO2-finales asap!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email