CALLANT Antwerp Ladies – “de meisjes van ’t stad”

Het hing al een tijdje in de lucht, de start van een damesvolleyteam onder de vlag van Topvolley Antwerpen in de Arena.

ladies-logo

De successen van de Yellow Tigers, onze “filles belges, les filles belles” die regelmatig op tv verschenen tijdens de voorbije succesvolle EK’s, het WK en de World Grand Prix hadden immers niemand onberoerd gelaten. Zoveel moois, frivools, doorspekt met spannende, gepassioneerde lange rally’s, dat mocht niet achterblijven in onze Metropool, in een sport waar intussen 70% van alle aangesloten leden in Vlaanderen dames zijn…

20160932-callant-ladies

 

Toen de eerste damesploeg van onze AVA-partnerclub Mortsel het afgelopen seizoen toch enigszins verrassend goed deed in Liga B en zo waar de promotie leek te gaan afdwingen, besliste het bestuur van Mortsel om toch niet langer verder te gaan met dit damesteam op het hoogste niveau en dit omwille van vooral financiële redenen. Al snel toonde Topvolley Antwerpen interesse om het “Ladies” team van Mortsel een verdere toekomst te geven, met als doelstelling Dames Liga A volley op het hoogste niveau in de stad te introduceren met op termijn zelfs Europese ambities. Het team van Cristina Moga bleef op titelkoers in sporthal Den Drab in Mortsel en wipte in extremis nog over titelconcurrent Lions Turnhout naar de 1ste plaats in de Liga B en dwong zo oververdiend de promotie af naar de Belgische Dames Liga A. Proficiat aan de meisjes van Mortsel VC, die zo in enkele seizoenen tijd vanuit 1ste divisie via 1ste Nationale & Liga B naar Liga A stoomden!

20160923-ladies

Het bestuur van Mortsel officialiseerde in overleg met de neo-bestuurders van het “Antwerp Ladies Volley Team” de zgn. “afsplitsing” van het Liga A damesteam van Mortsel om deze ploeg onder te brengen in een nieuwe clubstructuur met een eigen stamnummer (AA2304) en een eigen bestuur. De Antwerp Ladies spelen vanaf dit seizoen 2016-2017 hun thuiswedstijden dus in de Arena van Deurne, onder de noemer “CALLANT Antwerp Ladies VT”. U leest het, we zijn erg blij, dankbaar en trots te mogen melden dat de title sponsor van onze heren (CALLANT Antwerpen), dus ook de dames van Antwerpen op de goeie weg wil helpen onder de noemer CALLANT Antwerp Ladies.

Om het modewoord “overgangsjaar” nog eens te gebruiken: dat wordt het voor onze nieuwe Ladies-club ongetwijfeld. Nieuw op het hoogste niveau met heel wat meisjes die al jaren samen speelden in Mortsel op Liga B niveau, wordt de stap naar Liga A een hele boeiende uitdaging voor de pretty maar ook karaktersterke girls die opgroeiden “in den Drab”. Maar met de gedrevenheid van coach Moga die op post blijft en de nieuwe ambitieuze speelsters die werden aangetrokken, willen de CALLANT Antwerp Ladies vooral aantonen dat het damesvolley in België echt wel een mooie toekomst verdient, en dan zeker in een sportstad als Antwerpen.

ladies-arena

De Antwerp Ladies vormen dus een eigen club met een eigen stamnummer, een eigen bestuur, een eigen werking en ambitie, uiteraard in overleg en in nauwe samenwerking met de bestaande vzw Topvolley Antwerpen en de cvba-so Antwerp Volley Invest. Maar het “female” karakter van deze nieuwe damesclub mag zeker nog groeien, we mikken dan ook bewust en gericht op vrouwelijke bestuursters en onderneemsters die ons project, onze club mee willen helpen groeien.

We hopen de Arena van Deurne dan ook meermaals te laten vollopen voor een avondje attractief damesvolley in een topsfeertje, zowel tijdens de zgn. “duo-avonden” waarop onze Ladies van coach Moga en de heren van coach Dardenne na elkaar hun thuiswedstrijd zullen afwerken, alsook tijdens enkele pure “Ladies Nights” zoals de “Match van de Maritiem” waar de Volley Ladies van ’t Stad het opnemen tegen de meisjes van landskampioen Kieldrecht Beveren, zeg maar LO tegen RO… Om naar uit te kijken!

Tot in de Arena, let’s go Viking Girls!

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone