CALLANT A’pen onderuit in “hel” van Mjeende na 0-2 voorsprong, Ladies verdienstelijk in Charleroi

12-03-2017 – ’t Werd een lastig weekend voor de CALLANT-teams dit weekend, dat wisten we vooraf, maar zowel de heren als de ladies lieten van zich horen in de uithoeken van het land. Dennis Deroey en co kaapten een belangrijk punt weg op verplaatsing in de “opgefokte hel” van eerste achtervolger Menen, waar een leuke jeugdbeweging-actie voor een ware heksenketel zorgde in de kleine zaal Vauban op de Franse grens.

De velen tientallen tieners in KSA- of Scouts-plunje waren na een aarzelende start van hun thuisploeg al snel onder stoom en bij elke “Antwaarep” van de meegereisde Vikings, volgde consequent de yell “parking”. Leuk en aardig, maar wanneer Prefaxis Menen na een verdiende 0-2 voorsprong (22-25, 20-25) voor CALLANT Antwerpen, de match deed kantelen en de aansluitingsset scoorde (25-21 en 1-2), brak de altijd gevreesde “hel van Mjeende” los.

Opgehitst door de lokale “speaker” (lees: volksmenner) gingen de kids volledig uit hun dak en de bomvolle sporthal ontplofte. De Vikings, gesqueezed in het bezoekersvak tussen 2 groepen jeugdbeweging-youngsters, werden nu consequent uitgedaagd door de thuisaanhang, met hun “fluo groene trommelaar” op kop, opnieuw aangespoord door de lokale DJ. De sfeer werd nu stilaan grimmig… Echt jammer dat diezelfde bijna vijandige en vooral consequent uitdagende acties telkens weer de kop op steken in het verder sympathieke & altijd gezellige Menen…

Antwerpen ging kopje onder op het terrein en Menen kwam “erdoor” met nu eindelijk Depovere, Sinnesael en Vereecke in goeie doen naast voorheen enkel Gorski die écht tot scoren kwam. 2-2 (25-18) werd het en een 5de set moest de beslissing brengen.

Die ging in ’t begin nog gelijk op, maar in een prangend slot was het de thuisploeg die de gelegenheids-thuisaanhang helemaal deed ontploffen (15-12). Menen nadert hierdoor tot op 1 punt van Antwerpen in de PO-ranking, maar door het belangrijke punt op verplaatsing blijft CALLANT A’pen dus netjes 4de met volgende zaterdag de nr 6 (VH Leuven) op bezoek, waardoor de mannen van coach Alain Dardenne de kans krijgen in eigen huis om hun Europese ambities (top-5) meteen kracht bij te zetten.

Na de match in Menen reed de CALLANT A’pen fanbus terug naar ’t stad via de E17, tussen de vele RAFC-supportersbussen die ook terugkeerden uit West-Vlaanderen en ongetwijfeld nog een lange feestnacht tegemoetgingen op de volgepakte Bosuil van Deurne-Noord na de 1-2 zege in Schiervelde… Proficiat langs deze weg vanwege Topvolley CALLANT Antwerpen aan onze RAFC-voetbalcollega’s met de promotie naar 1A.

In Wallonië, meer bepaald in Charleroi bij Les Dauphines lieten de meisjes van Cristina Moga zien dat de mooie 3-0 zege tegen Michelbeke van vorige weekend geen toevalstreffer was. In een spannende wedstrijd lieten Van den Branden en co weer mooie dingen zien en pakten ze verdiend set 2. Nadien bleven de CALLANT Ladies in het spoor van de Waalse subtopper, maar met 25-23, 22-25, 25-20 en 25-22 ging de match nipt naar de thuisploeg.

Jaraco As kon thuis met veel moeite rode lantaarn Mosan Yvoir afhouden thuis in Limburg (3-1 en 28-26 in de laatste set), waardoor de Ladies volgende zaterdag vol aan de bak moeten op 18/03 om 17u tegen de Limburgers van coach Van Kerckhove om nog een waterkans te behouden op de 10de plaats en het bijhorende PO-ticket.

Met zijn allen dus naar de Arena volgende zaterdag 18/03 met om 17u CALLANT Antwerp Ladies vs J. As, en om 20u30 CALLANT A’pen vs VH Leuven. Tussen de 2 wedstrijden zijn er in de supportersbar boven lekkere frietjes te krijgen! Zorg dat je erbij bent, en ga nog volop voor een v/d 50 vrijkaarten in het Antwerp Vikings Fanvak via De Zondagskrant: mail gewoon naar en je bent wellicht bij de gelukkigen ! Tot zaterdag !

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone