CALLANT Antwerp Ladies maken zich op voor uitdagend seizoen 17-18

24-06-2017 – Gisteravond kwam de vernieuwde selectie van de CALLANT Antwerp Ladies voor het seizoen 2017-2018 samen in de Topvolley Lounge naast de Arena voor een eerste kennismaking en wat praktische richtlijnen in aanloop naar de voorbereiding. Trainer-coach van het CALLANT Antwerp Ladies team blijft de ervaren en gedreven Cristina Moga, de Roemeense ex-international, die in het debuutjaar in de Dames Liga A nog een top-8 plaats uit de brand wist te slepen in de PO’s. Volgend seizoen mikken de Ladies weer een stapje hoger. De trainingsintensiteit wordt opgedreven en aansluiting bij de top-4 van het Belgische damesvolley is de ambitie. Tom Claes (ex-Zandhoven, ex-Michelbeke) wordt de scouter van de technisch staff.

Van het team van vorig seizoen blijven: Emma Gaens (18-jarig talent, receptie-hoek), Jitse Verbinnen (22, aanvaller), Lisa Van den Vonder (18, spelverdeelster) en Sarah Coppens (23, midden en volgend seizoen de nieuwe kapitein van de CALLANT Ladies).

Nieuw aangeworven in het tussenseizoen zijn 4 toppertjes: Britt Thielemans (27, ervaren & gedreven libero, ex-Barbar Girls en ex-Amigos Zoersel), Elies Goos (28, ervaren spelverdeelster, ex-Barbar Girls, ervoor nog Duits kampioen met Dresden en bekerwinnaar met VDK Gent), Britt Ruysschaert (23, ex-libero van kampioen Asterix AVO Beveren & de Yellow Tigers en volgend seizoen bij Antwerp aan de slag als receptie-hoek) en Hanne Coppens, (19, midden, ex-Asterix AVO Beveren en Volleybalschool, momenteel revaliderend van een enkelbreuk, maar mee van de partij vanaf mid augustus).

In de komende weken gaat Cristina Moga en haar staff nog op zoek naar buitenlandse versterking voor het midden en op de hoek, zodat het CALLANT Antwerp Ladies team met 10 volwaardige kernspeelsters aan de competitie start.

Verder zullen ook de volgende 2 talentvolle meisjes uit de streek deelnemen aan 2 van de 4 wekelijkse baltrainingen: Stien Goris (15, aangesloten bij Zandhoven en jeugd-international) en Katrien Van Heusden (15, aangesloten bij Volmar Ekeren).

Op de foto op het Arenaplein vlnr rechtstaand: Benjamin De Herdt (bestuur), Hilde & Jean-Marie Vankerkhove (teambegeleiding), Jitse Verbinnen, Emma Gaens, Cristina Moga, Tom Claes, Vera Proost (organisatie) en Luc Discry (voorzitter); zittend vlnr: Sarah Coppens, Britt Ruysschaert, Britt Thielemans, Elies Goos, Hanne Coppens, Stien Goris, Manu Van Nuffel (bestuur).

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone